• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Foto: TT

Beskedet: De svenska stjärnorna nobbar världscupen i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Det arrangeras bara en världscupshelg i Sverige för längdskidåkarna i vinter. Dessutom kommer flera svenska stjärnor missa Skidspelen i Falun – då landslaget åker till Italien på läger samma helg.

– Det här känns jätteolyckligt, säger landslagschefen Anders Byström till Expressen.

14-16 februari nästa år kommer världscupen i längdskidor till Falun. Det blir säsongens enda stopp i Sverige, i kontrast till förra året då världscupen hade tävlingar i Gällivare, Östersund och Falun.

Nu ser det ut som att merparten av de svenska stjärnorna missar tävlingarna eftersom landslaget åker på höghöjdsläger i Italien, som uppladdning inför VM i Trondheim, samma helg.

– Det känns både trist och surt att det blir så här, men VM är ju ändå viktigare och det hoppas jag att alla förstår, säger William Poromaa till Expressen.

Samtidigt finns det de som inte tänker missa tävlingarna i Falun.

– Det finns inte på kartan att jag skulle stå över den helgen, säger Oskar Svensson, född och boende i Falun.

VM i Trondheim går av stapeln 26 februari till 9 mars 2025.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.