Calle Halfvarsson siktar mot Vasaloppet inför nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Calle Halfvarsson öppnar upp för Vasaloppet – redan i vinter

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarsson lämnar sin moderklubb för IFK Mora.

I samband med klubbytet öppnar landslagsveteranen upp för Vasaloppet.

– Ska man testa någon gång är det i år, säger han till SVT Sport.

Ett oväntat klubbyte till IFK Mora och mästerskapsfritt år, det är faktorerna gör att 34-årige Halfvarsson öppnar upp för Vasaloppet, vilket Expressen var först att rapportera om. Om han slåss om höga placeringar i världscupen blir det inget långlopp, men går det lite sämre vill Halfvarsson gärna åka Vasaloppet.

– Som skidåkare är Vasaloppet en stor tävling och något man vill testa på någon gång. Just nu har jag svårt att se att jag ska bli någon långloppsåkare när jag lägger skidorna på hyllan. Ska man testa någon gång är det i år, säger han till SVT Sport.

Han har inte lagt om träningen på något sätt, men om Vasaloppet blir aktuellt och det finns tid inför kommer han att fokusera träningen på det.

Det blir i så fall det enda Ski Classics-loppet han åker. Halfvarsson hoppas att nya klubben IFK Mora ska kunna bidra med mer stöttning än lilla Sågmyra.

– Det är ändå nio mil, det är något nytt för mig. Jag vet inte hur det ska läggas upp och att göra den satsningen själv i Sågmyra hade varit lite klurigare, säger han.

”Bara hjärta där”

Beslutet att lämna moderklubben Sågmyra beror delvis på förbättrade förutsättningar att åka Vasaloppet men också på ekonomin som får ett uppsving i och med bytet. Calle Halfvarsson återvände för att kunna ta SM-guld för Sågmyra innan karriären började dala, men känner nu att han gjort sitt i klubben.

– Sågmyra är en väldigt liten klubb, det finns inga stora sponsorer. Jag har gjort det för att jag tyckt om att tävla för hemmaklubben. Det är bara hjärta där.

Arkiv: Halfvarsson fortsätter nästa säsong:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Calle Halfvarsson kör även nästa säsong. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.