Frida Karlsson tog ut sig helt på skiathlonen i lördags. Foto: Bildbyrån

Dahlqvist om Frida Karlsson: ”Det var lite blackout”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson tog ut sig mer än det vanliga under skiathlonen där hon slutade som besviken femma. Trots att hon blev omhändertagen i en timme innan hon mötte pressen räckte inte det.

– Där och då var det lite blackout, säger rumskamraten Maja Dahlqvist.

I intervjuerna efteråt svarade Karlsson enstavigt och hade svårt att hitta orden.

– Jag kände mig tom, sade Karlsson bland annat.

OS i Peking 2022

Beslutet att möta pressen diskuteras nu.

– Hon kanske inte ens skulle gått igenom. Hon mindes knappt något av det heller. Hon var borta där efteråt, säger landslagschefen Anders Byström till Aftonbladet.

Rumskompisen Maja Dahlqvist stöttade efteråt.

– Hon sa att när hon gick genom mixade och fick frågor om loppet att hon inte hade något svar på det för hon kom inte ihåg. När hon kom tillbaka senare mindes hon allt men där och då var det lite blackout, säger Dahlqvist.

Problem med frusna fötter och fingrar

Nästa uppgift för Karlsson, som även har problem med frusna fötter och fingrar i kylan, är 10 km klassiskt på torsdag morgon 08.00 svensk tid. 

På måndag tar den norska landslagsledningen beslut om Heidi Weng, som har covid-19-problematik, kan ansluta till OS-truppen. I första hand för den avslutande tremilen söndagen den 20 februari men även sprintstafetten och 4x5-km-stafetten kan vara aktuell, enligt NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet