Calle Halfvarsson. Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Klart: De får chansen i femmilen

Uppdaterad
Publicerad

Följande svenska skidherrar är uttagna att köra lördagens femmil i OS: Calle Halfvarsson, Jens Burman, Leo Johansson och William Poromaa.

Femmilen är sista chansen för herrlandslaget att få med sig en medalj hem från Kina.

Bästa resultatet hittills är William Poromaas och Oskar Svenssons fjärdeplats i sprintstafetten.

William Poromaa är i grunden bäst på fristil, som skidåkarna kallar för skate.

I OS-premiären i skiathlon hade han tredje bästa tiden av alla på fristilsdelen. Sedan dess har Poromaa bara åkt klassisk stil i sina OS-lopp. Men nu är det dags för favoritstilen:

OS i Peking 2022

– Det ska bli kul att femmilen går i skate. Jag tror att skate passar mig bättre när det gäller kroppen och känslan, säger William Poromaa, som inte känner sig sliten, trots flera lopp.

För Jens Burman är femmilen säsongens stora mål. Efter ett bra 15-kilometerslopp (åttonde plats) visar Burman att formen är på gång. Men han är inställd på en tuff femmil.

– Det kommer att bli ett helvete sista milen, men så är det på en femmil. Mentalt kommer jag att orka. Det gäller att kroppen är med, säger Burman.

ARKIV: Sverige fyra i herrarnas sprintstafett – norsk seger (16 februari 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet