Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ebba Andersson berätta om tankarna kring slutet på karriären Foto: SVT/Bildbyrån

Ebba Andersson efter Frida Karlssons besked: ”Det är klart man har börjat fundera”

Uppdaterad
Publicerad

För en månad sedan berättade Frida Karlsson att hon planerar att lägga av redan efter VM i Falun om tre år. Den två år äldre Ebba Andersson berättar att hon också ser slutet på karriären.

– Det är klart man har börjat fundera, säger hon till SVT Sport.

Det var många som höjde på ögonbrynen då Frida Karlsson tidigare i vår berättade att hon planerar att sluta med längdskidåkningen redan som 27-åring – efter VM i Falun.

En som inte var förvånad var landslagskamraten Ebba Andersson. Hon kände till planerna och har själv också gått i tankegångar kring när karriären ska ta slut.

– Om jag blickar tillbaka fem år såg jag inte något slut. Nu däremot har man såklart börjat fundera på när och hur och var och hur länge, säger hon.

Ebba Andersson har nyligen varit på träningsläger med landslaget i norska Sognefjellet.

– Det känns som att jag verkligen har fått igång träningshjulet och verkligen fått det att börja rulla. Det känns positivt och kul.

Nästa år är det VM i Trondheim, 2026 OS i Cortina/Milano och 2027 VM i Falun.

Se Ebba Andersson berätta om hur hon ser på slutet av karriären i spelaren ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.