Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Persson ger Petter Northug svar på tal. Foto: Bildbyrån & SVT

Emil Persson om Petter Northug: ”Passerad och för gammal”

Uppdaterad
Publicerad

När Emil Persson vann Vasaloppet ifjol var konkurrenten Petter Northug snabbt ute med att konstatera att det var första och sista gången. I det senaste avsnittet av ”Kallprat” ger Persson norrmannen svar på tal.

– Det är kul att se att han åker och försöker, men han kommer aldrig få kransen. Han är passerad och för gammal, säger Persson.

Emil Persson blev första svenska herråkaren på elva år att vinna Vasaloppet. I en intervju efter målgång hyllade konkurrenten Petter Northug först Persson innan han konstaterade att det inte blir fler segrar i Vasaloppet för 28-åringen. När Emil Persson gästar Kallprat ger han svar på tal.

– Han kommer aldrig få den. Han är passerad och för gammal, säger han.

Han verkar ändå satsa mot Vasaloppet?

– Ja det är kul att se att han åker och försöker. Men han har fortfarande en bit kvar. Han har tiden mot sig.

”Blir bara påhitt”

Ett sälIsynt utspel från Emil Persson som i avsnittet berättar om varför han ogillar att skapa rubriker, trots sin dominans förra säsongen.

– Det är sällan jag kastar ur mig saker, jag försöker undvika dom grejerna. Det blir aldrig rubriker som stämmer, det blir bara påhitt. Det kanske inte är det jag står för, säger han.

Är det inte bra att synas för att bygga sitt egna varumärke?

– Skulle jag försöka skapa rubriker, skulle jag inte bygga mitt egna varumärke. För det hade inte varit jag. Jag skulle inte känna mig trygg eller nöjd med att skapa rubriker för att jag kastat ur mig dåliga ord om motståndare. Sån är inte jag på tävling eller privat.

Se hela avsnittet av Kallprat med Emil Persson i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.