Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Evelina Crüsell ser fram emot att tävla i Falun (hör henne i klippet). Foto: Svenska Skidförbundet / BILDBYRÅN

Evelina Crüsell uttagen till världscupavslutningen i Falun: ”Lite chockad”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen är det världscupavslutning i Falun.

Uttagen för att tävla är dubbla JVM-guldmedaljören, Evelina Crüsell.

– Jag fick veta det för någon dag sedan och jag blev lite chockad, säger hon till SVT Sport.

Förra veckan var Evelina Crüsell på hemmaplan och firade sin 20-årsdag tillsammans med släkt och vänner.

Någon dag senare fick hon beskedet att hon ska få tävla i världscupavslutningen i Falun senare i veckan.

– Jag fick veta det för någon dag sedan och jag blev lite chockad. Men jag är jätteglad att jag får chansen att åka där. Det är en stark damsida i Sverige och det är mycket som ska till för att man ska slå sig in där, det är tajt, säger Crüsell till SVT Sport.

Hur ska det bli att tävla i världscupen igen?

– Det ska bli jättekul att åka i Falun. Det lär vara mycket folk, det är lite smånervöst. Jag är peppad på att åka och man höjs extra när det står folk runt banan och hejar, säger Crüsell som tävlade i världscuppremiären i Gällivare i december.

Ser tillbaka på fin säsong

Crüsell kan se tillbaka på en mycket stark säsong där höjdpunkten förstås var junior-VM i Planica där hon åkte hem med ett guld från 10 km klassiskt och även stafetten.

– Jag ser tillbaka på säsongen som positiv. Det har gått riktigt bra och jag är riktigt nöjd med hur jag har åkt och presterat.

– Jag är bara jätteglad att jag lyckades prestera som bäst när det väl gällde i JVM och att jag lyckades få kliva högst upp där, så det var jätteroligt.

Hoppas på fler världscupchanser

Snart är den här säsongen över och även om Crüsell säger att hon inte tänkt alltför mycket på framtiden, har hon ändå några tankar kring nästa säsong.

– Jag slutar snart skidgymnasiet här i Lycksele. Det blir att ta en flytt någonstans och fortsätta åka skidor. Jag har inte tänkt jättemycket på framtiden, men jag hoppas fortsätta ta kliv och kunna få fler chanser i världscupen framöver, avslutar Crüsell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.