• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Frida Karlsson vann duellen mot Ebba Andersson i Östersund. Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson tog en förkrossande seger på 10 km

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson vann duellen mot Ebba Andersson när längdlandslaget körde en interntävling på 10 km i Östersund – Karlsson vann med hela 27 sekunder före tvåan Andersson.

– Det kändes bra, jag försökte visualisera mig en spurt i slutet och det kändes som den satt, säger Frida Karlsson.

Längdstjärnan Frida Karlsson, med startnummer 14, öppnade starkt i interntävlingen på 10 km klassisk stil i Östersund. Men Karlsson skulle dock känna sig jagad loppet igenom – landslagskollegan Ebba Andersson hade nämligen startnummer 15.

Full gas loppet igenom

Men Frida Karlsson inledde starkt och det var full gas loppet igenom. Redan vid 1,8 km hade Karlsson ett övertag mot Andersson. Och när halva loppet avverkats hade Karlsson en ledning med 11 sekunder ner till Andersson – en ledning som skulle utökas till 16 sekunder när 6,4 km hade körts. 

När Karlsson åkte över mållinjen hade hon nästan åkt ikapp halva startfältet och tog en förkrossande seger med 27 sekunder före Ebba Andersson som slutade tvåa och trean Moa Olsson.

Och Frida Karlsson var nöjd efter loppet.

”Visualiserade mig en spurt”

– Det kändes bra, jag försökte visualisera mig en spurt i slutet och det kändes som den satt, säger hon.

Vem spurtade du mot då?

– Tvåan i Tour de Ski.

Charlotte Kalla, som varit coronasjuk och varit borta från tävling, var inte med i dagens lopp. Däremot planeras en comeback för Kalla i helgen – då är det 15 km masstart som står i schemat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.