Frida Karlsson världscupen Falun

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen då Frida Karlsson ramlade och knäckte staven: ”Sket sig idag” Foto: Viaplay/SVT

Frida Karlsson ramlade och knäckte staven: ”Det sket sig”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson var länge med i täten på det avslutande 20 kilometersloppet i världscupen.

Men sen bröt hon båda stavarna, i två olika incidenter.

– Det sket sig i dag, säger Karlsson.

Karlsson var taggad på att avsluta säsongen bra och hade länge en fin känsla. Sedan kom fallet – vid hennes andra stavbrott.

– Först bröt jag en stav, en tjej klev av den och jag vinkade tydligt för att få kontakt med en ledare och så bröt jag den andra. Det var lika bra att ta allt på en gång, säger Karlsson som kände sig pigg i kroppen till SVT Sport.

Det strulade innan Karlsson fick två nya stavar efter fallet vid ungefär 13 km. Hon gjorde sedan ett nytt stavbyte inne på stadion och satte inte ens på remmarna ordentligt.

– Jag hade alldeles för långa stavar och det var ingen mening att ta på dem ens. Det blev alldeles för långt upp, förklarar Karlsson strulet.

Slind: ”Förstörde min dag”

Astrid Öyre Slind som Karlsson krokade i hop med vid andra stavbrottet valde att ge Karlsson skulden för incidenten.

– Det var väldigt onödigt. Man måste vara mer uppmärksam i ett så stort fält och det vet hon om. Hon körde rätt över mig och då är jag chanslös och hamnar sist. Det förstörde min dag, säger Slind till SVT Sport.

Nere på 26:e plats

Karlsson åkte flera kilometer utan att få ordning på stavarna och tappade mer och mer. Hon var nere på 26:e plats men avslutade fint och spurtade i mål som 15:e.

Hon passerade Ebba Andersson, Moa Ilar och Linn Svahn och blev näst bästa svenska efter Jonna Sundling som slutade fyra.

Karlsson slutade trea i den totala världscupen.

– Jag hade en bra kropp att jobba med men sen är det mycket annat som går skit, säger Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.