Längdskidstjärnan Frida Karlsson självkritisk efter bakslaget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Frida Karlsson svara på frågan om hon är självkritisk. Foto: TT

Frida Karlsson självkritisk efter bakslaget: ”Fan vad dum jag är”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson har än en gång tvingats bromsa sin träning på grund av överbelastning. När hon kan göra comeback är inte säkert.

– Fan vad dum jag är. Att man ska gå på lite samma miss igen, säger Karlsson.

Frida Karlsson har drabbats av en överbelastning i mjukdelarna i vänster fot och tvingas därför lägga om planeringen inför den kommande säsongen.

– Jag försöker ta hela situationen med ro. Följa utvecklingen på den här skadan. Jag kommer ju inte kunna åka så mycket skidor innan det drar i gång, säger Frida Karlsson.

”Svårt att känna smärta”

25-åringen befinner sig just nu på Teneriffa där träningen består av gym och cykel. Förhoppningen är att kunna trappa upp träningen de kommande veckorna samt att finnas med på startlinjen vid Sverigepremiären i Bruksvallarna 22-24 november.

– Vi får se lite grann, men jag hoppas att jag är fit for fight till Bruksvallarna. Jag vet i alla fall att jag kommer att få växa in i den här säsongen.

Landslagstränaren: ”Gjort mycket rätt”

Problemen med överbelastning är inte nytt och Karlsson är självkritisk.

– Det är mitt fel. Jag har superbra support och här ifrån ska vi bara försöka ta kloka beslut framöver.

I klippet utvecklar Frida Karlsson sitt svar om självkritik.

Stefan Thomson, landslagstränare, berättar att det handlar om att balansera på ”rätt sida av gränsen”.

– Man vill ju helst ligga på gränsen, men på rätt sida. På det stora hela har vi jobbat ganska rätt men sedan är det alltid tråkigt när man hamnar här och kliver över gränsen, i stället för att ligga på rätt sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.