Frida Karlsson missar söndagens lopp i Trondheim.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anders Byström om oron för stjärnan Frida Karlsson och hennes deltagande i Tour de Ski. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Frida Karlsson struken på 10 km klassiskt i Trondheim – Tour de Ski i fara

Uppdaterad
Publicerad

Efter stora problem under gårdagens klassiska del på skiathlonen kommer inte Frida Karlsson till start på dagens 10 km klassiskt med individuell start i Trondheim.

– Hon avstår för att återhämta sig, säger landslagstränare Andreas Domeij.

Karlsson ersätts av Johanna Hagström i loppet som startar klockan 13.15.

– Efter gårdagens skiathlon känner Frida att kroppen inte riktigt är tillbaka där hon vill att den ska vara för att köra tre tuffa tävlingar i rad. Hon avstår därför för att återhämta sig, och skapa bästa utgångsläge mot kommande tävlingar, säger landslagstränare Andreas Domeij.

Landslagschefen Anders Byström till SVT Sport:

– Det är frustrerande för henne men hon har ju varit covid-sjuk och det ska vi också ha med oss. Det tar ganska lång tid att komma tillbaka och det slår ganska olika. Därför är det bättre att pausa och köra mot Tour de Ski.

Oro inför Tour de Ski

Hur oroliga är ni inför touren med tanke på formen?

– Det är klart att vi är oroliga eftersom det inte fungerar riktigt. Frida vann ju touren och kommer verkligen att gå all in när hon åker dit men vi får värdera det dag för dag och få se hur det känns, om hon ska åka touren även om förhoppningen är att hon ska åka, fortsätter Byström.

Karlsson slutade 14:e i gårdagens skiathlon efter att ha tappat 1.45 på Ebba Andersson på den inledande klassiska delen. På den avslutande fristilsdelen tappade hon bara fem sekunder på Andersson.

– Jag är lite orolig ändå. Det är inte riktigt att jag känner igen mig själv. Jag får åka hem och se och lägga en plan framöver, sade Karlsson efter gårdagens tävling.

KLIPP: Frida Karlsson fick en tung start i Trondheim: ”Blir stum” (16 december 2023)

Frida Karlsson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Karlsson förklara och se situationen med staven i spelaren. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.