Hagströms blunder – kostade finalplats

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Hagström var på väg mot en säker finalplats.

Då slog svenskan av på takten och missade.

– Jag såg bara en person, säger hon.

Johanna agström blev åtta i sprintkvalet och såg pigg ut i kvartsfinalen där hon enkelt tog sig vidare.

I semin såg svenskan också ut att göra processen kort med konkurrenterna, men på upploppet slog hon av på takten och efter målfoto stod det klart att Anamarija Lampic och Jessie Diggins stått för en bättre målgång – därmed var hon utslagen.

Efteråt var Hagström nedslagen.

– Nej, jag är så otroligt irriterad på mig själv. Jag tycker jag gör det mesta rätt liksom i semin och får bra positioner. Sen slår jag av på farten när jag kanske har fyra stavtag kvar. Jag inser efter sista stavtaget att jag inte hade en person bredvid mig, utan två. Jag ser bara en person. Jag ser inte Lampic bredvid Diggins. Så otroligt irriterande, säger hon och fortsätter.

– Jag såg bara en person liksom. Då trodde jag det var lugnt. När det är ett stavtag kvar inser jag att de är två och då blir jag sen. Jag får lära mig den hårda vägen, det är surt. Hade jag gett hela vägen in hade jag varit i final. Jag hade koll på det.

Det blev emellertid svensk helpall. Jonna Sundling vann enkelt före Emma Ribom och Maja Dahlqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.