Frida Karlsson på fredagens träning. Foto: Adam Ihse/TT

Här är Frida Karlssons hemliga vapen i VM-starten

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson har höga förväntningar på sig i VM.

Nu tar hon till ett hemligt vapen till lördagens skiathlonen när hon kör med nya handremmar.

– Man måste ju chansa lite så här på en VM-start, säger hon.

På lördag väntar skiathlon när VM fortsätter i Oberstdorf. Frida Karlsson som är ett av Sveriges största medaljhopp i VM är en av de fyra svenska damåkarna som åker loppet. Men hur tacklar hon egentligen pressen att vara en av de största stjärnorna?

– Det är väl kul, på något sätt har man väl förtjänat det när man skaffat sig det och det visar att jag har förmågan att slåss om topplaceringarna, säger hon till SVT Sport när åkarna på fredagen träffade media.

Har ett hemligt vapen

Karlsson har dessutom skaffat sig ett hemligt vapen inför tävlingen. På fredagens träning testade hon nya handremmar på stavarna som hon kan dra nytta av vid skidbytet. Det innebär att åkaren klickar i remmarna på stavarna och behöver då inte ta av och trä på dem igen vilket sparar tid.

– Det är ju ett hemligt vapen som jag inte hade provat förut så jag funderar på att köra med dem i morgon. Man måste ju chansa lite så här på en VM-start.

Hur mycket tid kan man tjäna med dem?

– Det är nog inte mycket men alltid skönt med ett smidigt byte. För två år sedan fick jag nästan en liten lucka vid bytet.

Men du vågar göra en sådan förändring?

– Tror man på det så är det rätt.

Byter vantar

Karlsson som brukar köra med tumvantar ska dessutom köra morgondagens lopp med fingervantar.

– Jag har bett till gudarna om bra väder och det blir premiär för mig med fingerhandskar, jag fryser alltid annars om händerna.

Vad blir viktigt för dig i loppet?

– Att hitta en avslappnad åkning och att åka bra tekniskt även om jag har människor runt om mig.

Och Karlsson har en hög målsättning.

– Jag har tuffa målbilder, det var länge sedan jag tävlade så jag vet inte exakt vart jag står men det ska bli så kul att möta de bästa igen och jag vill försöka att slåss högst upp, säger Frida Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.