Ida Dahl vann första tävlingen för säsongen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ida Dahl är tvåa i Ski Classics, en poäng efter ledande Emilie Fleten. Foto: Magnus Östh / BILDBYRÅN

Ida Dahl fick revansch och tog första segern för säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Vid premiären förra helgen var Ida Dahl tre minuter efter Emilie Fleten. I går var det nere i sju sekunder och i dag fick Dahl sin efterlängtade revansch och tog första segern för säsongen.

Fleten behåller den gula ledarvästen med en ynka poäng, 540 mot 539 i Ski Classics.

– Det känns jättebra och det får bli en fin julklapp för henne att behålla den över jul sedan tar jag tillbaka den, säger Dahl till SVT Sport.

Ski Classics

Direkt efter målgång sprang Dahl iväg med sina fina skidor, stakade sig igenom banan, till en serviceman för att skicka ner paret till herrstarten, där alltså damer och herrar kan byta skidor med varandra.

– Det var ett jäkligt bra par och fungerade extremt bra igår. Då får vi försöka få ner skidorna till herrarna så att förhoppningsvis någon av dem kan få pröva på dem, säger Dahl om den annorlunda manövern efter det klassiska loppet.

Hade Fletens tider att gå på

Dahl drog fördel av att starta tre minuter efter Fleten i det individuella loppet över 9,3 km, det mesta uppför på hög höjd och målgången var på nästan 2 000 meters höjd. Dahl utökade successivt och vann till slut med 35 sekunder före Fleten.

– Det var storståtligt, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård.

– Jag är lite besviken men Ida var bättre. Det var tufft och jag kände av loppet från igår och gillar när det är lite längre, säger Fleten nöjd med att få behålla den gula ledarvästen över jul.

En gång per säsong har Ski Classics ett kortare lopp med individuell start.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ski Classics

Mer i ämnet