Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Ilars hint om svenska stjärnorna: ”Tror det blir ett stort lag...”

Uppdaterad
Publicerad

Skidlandslagets nya trupp tas ut på torsdag.

Nu hintar Moa Ilar om att de svenska storstjärnorna kan återvända till laget.

– Det känns positivt, säger hon till SVT Sport.

Förra säsongen valde Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn att nobba svenska skidlandslaget och träna på egen hand.

Men på torsdag kan återkomsten bli ett faktum. Då tas trupperna ut inför kommande säsong – och landslagsåkaren Moa Ilar tror att vi kan få se Karlsson, Dahlqvist och Svahn i laget.

– Jag hoppas det. Det känns som att vi har bra energi i gruppen och vi har haft en fantastiskt fin säsong bakom oss. Jag tror det blir ett stort och fint lag, säger Ilar.

”Öppnat upp ögonen”

Stjärntrion har varit kritisk mot åkaravtalen i landslaget och sagt att man behöver bättre förutsättningar för att ska skriva på avtalen.

– Deras sätt att välja att stå utanför har öppnat ögonen för ledningen vad det gäller att ta åkarna på största allvar. Jag tror och hoppas att deras kritik har tagits emot väl och att vi har förvaltat den på bästa sätt, säger Ilar.

Hör Moa Ilars ord inför torsdagens trupputtagning i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.