Emil Iversen. Foto: Bildbyrån

Iversens ilska: ”Känns som en kniv i ryggen”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Iversen fick inte en startplats i fredagens 15 kilometer klassiskt av den norska landslagsledningen.

Han är allt annat än nöjd.

– Det känns som att jag har fått en kniv i ryggen, säger han till NRK.

Herrarnas 15 kilometer avgörs under fredagen. Men det blir utan Emil Iversen som inte togs ut av den norska ledningen.

I en intervju med NRK vädrar 30-åringen ett stort missnöje. På frågan om han hade blivit lovad en plats i det norska laget svarar han följande:

OS i Peking 2022

– Ja, det har jag blivit, säger han utan att vilja gå in på detaljer.

Iversen berättar att han känner sig dåligt behandlad av den norska tävlingsledningen och att hans förtroende för dem är kraftigt försvagat.

– Att jag blir petad, det är inte så konstigt. Men processen fram till uttagningen har varit ganska skrämmande och svårt att förhålla sig till. Det känns som att jag har fått en kniv i ryggen, säger han.

Petades även i söndags

Emil Iversen togs ut till OS redan i december men har ännu inte fått åka en enda tävling. Han var även petad från skiathlonen i söndags. Det är inget han ältar men annat är det alltså med 15 kilometer, och det kan få konsekvenser när det kommer till relationen med ledningen.

–Det kommer att bli svårt. Det är därför det här är väldigt speciellt. För min del kan det få konsekvenser för samarbetet – på kort och lång sikt. Jag vet inte vad framtiden har att erbjuda. Jag trodde aldrig att jag skulle uppleva detta, säger han.

Norska längdchefen Espen Bjervig säger följande till NRK efter att ha fått Iversens citat uppläst:

– Jag kommenterar inte interna processer och jag kommer att följa upp detta vidare med Emil då detta verkar oklart för mig, säger han.

Johannes Hösflot Kläbo, Erik Valnes, Pål Golberg och Hans Christer Holund är de som representerar Norge på fredag.

KLIPP: Så var herrarnas skiathlon – stark insats av Poromaa och norskt fiasko (6 februari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet