Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Johanna Hagström om dramat före start. Foto: Terje Pedersen

Johanna Hagström om dramat före start: ”Blir irriterad”

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Hagström blev fyra i sprintfinalen i Drammen.

Men efteråt berättar hon om händelsen före start som skapade irritation i svensklägret.

– Jag blir lite irriterad alltså, säger hon till SVT Sport.

Fjärdeplacerade Hagström var irriterad efter finalen i sprinten i Drammen.

– Egentligen skulle jag fått välja startspår som nummer fyra, men sen så får jag välja sist och får det sämsta spåret. Då blir jag lite irriterad från start och tänker ”här ska inte jag stå”. Jag och Frida försökte säga till för Rosie (Brennan) var den som skulle välja sist, förstod jag det som, säger Hagström.

– Det betyder inte så mycket men jag får ändå stå längst bort, det är nästan omöjligt att vinna starten om du står i det spåret, det blir som en lång båge, en längre väg.

I mål var svenskan alltså som fyra, i en sprint som vanns av norskan Kristine Stavås Skistad.

– Man har folk runt sig på alla sidor, vips så är jag sist. Jag tänkte på upploppet att jag kunde ta tredjeplatsen. Men men, jag är ändå nöjd över att vara i final och en fjärdeplats. Jag får försöka ta revansch i Falun.

Förbryllad Byström

Efteråt förklarade landslagschef Anders Byström situationen, och han var också förbryllad.

– När man ska starta i ett heat ska man välja spår utifrån den position man hade antingen i prologen eller i det föregående heatet. Hon fick inte välja i den ordning som hon skulle, det var hon lite fundersam över och det är jag också. Jag tror inte att det här påverkade utgången så mycket men det var en frustration hos Johanna.

Vad säger du om att det kan bli så?

– Det är klart att det ska funka, men jag vet inte varför det skedde. Det skulle man behöva höra hur det kunde ske, men det är ingen jättestor grej utan sånt som händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.