Johanna Ojala Foto: Bildbyrån

Johanna Ojala lämnar Vinterstudion

Uppdaterad
Publicerad

Efter åtta säsonger som uppskattad expert i Vinterstudion lämnar nu Johanna Ojala för nya uppdrag. 

– Att få presentera längdskidor på ett sätt som gör att fler blir intresserade och förstår har varit väldigt häftigt, säger Ojala.

Johanna Ojala har sedan hon för första gången klev in i Vinterstudion 2013 haft en självklar plats i sändningarna. Med precisa analyser har hon guidat tittarna genom både världscuptävlingar och mästerskap.

2016 blev hon dessutom prisad för sina insatser då hon som första kvinna tilldelades tv-priset Kristallen som årets sportprofil.

– Att få vinna det betydde otroligt mycket för det var ju folket som hade lagt sina röster. Vinterstudion engagerar, att ha varit en del i att skapa den helgkompisen till folket som sedan visar sin uppskattning tillbaka är så himla fint, säger Ojala.

Ett minne som ligger varmt om hjärtat hos Ojala är VM i Seefeld för två årsedan. Det mästerskapet kunde hela teamet vara på plats och följa allt från första parkett.

– Det var så många medaljer och alla sken ikapp med solen och det var jättehäftigt att få var en del av detta.  Samarbetet med andra experter men framför allt med programledare har gjort det lättare att förstå vilket lag det är som sätter ihop hela sändningarna.

Nästa säsong kommer Johanna Ojala att jobba för tv-gruppen NENT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.