Johannes Hösflot Kläbo blev sist i sprintfinalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Johannes Hösflot Kläbo blir sist i sprintfinalen på rullskidor Foto: NRK

Johannes Hösflot Kläbo sist i sprintfinalen

Publicerad

Längdskidstjärnan Johannes Hösflot Kläbo har haft en tung försäsong med sjukdom och skador – han tippar själv att han förlorat upp mot 100 träningstimmar under sommaren. Och norrmannen gick inte att känna igen under torsdagens rullskidsprint – han blev sist i finalen.

Redan efter kvalet i Toppidrettsvekas klassiska sprint var det många som reagerade på resultatlistan. Norske förstaårssenioren Oskar Opstad Vike var snabbast – Kläbo fem sekunder långsammare.

Och Kläbo, som vann 16 världscuplopp förra säsongen, var nära att åka ut redan i kvartsfinal – men tog sig vidare som lucky loser.

I finalen hade han dock inte en chans mot uppstickaren Opstad Vike. 20-åringen utklassade konkurrenterna, däribland Edvin Anger som slutade på andraplats, Anton Grahn blev trea. Kläbo blev sexa – sist i finalfältet.

– Om jag blir femma eller sexa spelar ingen roll, säger Kläbo, som slog av på takten i slutet av loppet, till NRK.

– Det har inte varit en jättebra dag, medger Kläbo, som trots allt inte är överraskad över resultatet.

– Det var lite som förväntat. Om jag ska sammanfatta så är jag mer positivt överraskad än negativt, det tar jag med mig. Jag svarar bra på lite träning, på så sätt är det bra, fortsätter Kläbo, som inte är orolig inför den kommande VM-säsongen.

– På längre sikt betyder det inte så mycket.

På damsidan vann Hedda Östberg Amundsen, Johanna Hagström blev trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.