Foto: Bildbyrån

Johaugs svar om framtiden efter tredje guldet

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug gick gråtande i mål efter 30 kilometersloppet, där hon säkrade sitt tredje OS-guld. Efteråt kunde mästerskapets stora drottning inte ge ett klart svar på frågan som alla undrar ”ska hon fortsätta”?

– Jag vet att det är mitt sista OS. Och att kunna avsluta det med en guldmedalj på det här sättet.. Det är mycket känslor, säger hon till VG.

Det alla undrar nu är om den norska längddrottningen, som i skiathlonen tog sitt första individuella OS-guld, kommer att fortsätta karriären eller lägga skidorna på hyllan.

OS i Peking 2022

– Det har varit en lång väg och mycket hårt jobb. En barndomsdröm går i uppfyllelse. Jag vill egentligen inte att det ska ta slut, men så vet jag att det finns en tid för allt.

Norskan poängterar att hon behöver lite tid på sig för att fundera på framtiden.

– Det är för tidigt att säga. Jag älskar att träna. Jag älskar att vara ute och göra jobbet. Jag måste känna efter lite vad jag känner när säsongen är över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet