Jonna Sundling står över Tour de Ski. Foto: Bildbyrån

Jonna Sundling står över Tour de Ski

Uppdaterad
Publicerad

Jonna Sundling har redan säkrat biljetten till OS.

För att få bästa tänkbara uppladdning har hon redan nu beslutat att stå över Tour de Ski.

– Jag vill inte åka Tour de Ski. Det var min plan förra säsongen också men då ändrades programmet, säger Jonna Sundling till Västerbottenskuriren.

Jonna Sundling gjorde stor succé förra säsongen när hon körde hem två VM-guld i Oberstdorf. I helgen står svenskan på startlinjen redo att starta igång en ny säsong när det är dags för Sverigepremiären i Gällivare.

– Jag känner att jag behöver en sprint och en klassisk tävling och det är samma visa varje år, man vet inte riktigt var man står, säger Sundling till Västerbottens Kuriren.

Men när det är dags för Tour de Ski i slutet av året har Sundling redan nu bestämt sig för att inte ställa upp.

– Jag vill inte åka Tour de Ski. Det var mina plan förra säsongen också men då ändrades programmet. Vi åkte ju inte i Dresden och Davos så då då slängde vi om planen och jag åkte touren. I år ska jag följa planen och som det ser ut nu kommer jag inte att åka Tour de Ski. Jag kommer istället att träna och förbereda mig för OS så bra som jag bara kan, säger hon.

Sedan tidigare har även Charlotte Kalla, Jens Burman och William Poromaa meddelat att de kommer stå över touren.

Redan säkrat OS-biljetten

Jonna Sundling har tillsammans med Ebba Andersson, Frida Karlsson, Oskar Svensson och Jens Burman redan blivit uttagna till OS-truppen.

– Det är jättekul att vara uttagen och samtidigt ger det en trygghet. Man får ett lugn och har inte samma press på sig att behöva prestera på en väldigt hög nivå, säger Sundling.

KLIPP: Detta har hänt: Linn Svahn missar OS (10 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.