Charlotte Kalla och Frida Karlsson. Foto: Bildbyrån/SVT

Landslagsstjärnorna om SVT:s serie: ”Fångats upp utan vår vetskap”

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s dokumentärserie ”Bäst när det gäller” får tittarna följa längdlandslaget på nära håll.

Något åkarna själva uppskattar – och tar del av.

– Det är mycket som blir nytt för mig också, säger Charlotte Kalla.

I dag släpptes det fjärde avsnittet av ”Bäst när det gäller” på SVT Play. Och det är inte bara den allmänt skidintresserade tittaren som sitter fastklistrad framför tv-skärmen.

Såväl Charlotte Kalla som Frida Karlsson medger att de följer serien.

– Det är positiva tongångar i laget. Det har bara känts bra för min egen del, men det är ändå intressant att få betrakta sig själv utifrån ... ”men gud, sa jag så?”, säger Kalla.

”Ofiltrerat och äkta”

Ger serien en bra bild av hur det är?

– Ja, det tycker jag verkligen. Vi aktiva har inte varit medvetna om exakt när tränarna varit myggade. Det blir väldigt ofiltrerat och äkta med sådant som vi delar med dem i förtroende, men som har fångats upp utan vår vetskap.

Frida Karlsson, 22, delar landslagskollegans bild.

– Det är inget gömt och inget glömt, tycker jag. De kommer närmare oss än vad någon annan någonsin gjort, och det är kul. Det verkar vara uppskattat av folket runt om, säger hon.

Se alla avsnitt av ”Bäst när det gäller” i Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.