Linn Svahn.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Svahn. Foto: Bildbyrån

Linn Svahn om comebacken och VM-chansen: ”Det enda jag har fokus på”

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan två års frånvaro i världscupen gör Linn Svahn comeback till helgens tävlingar i Livigno.

VM är bara en månad bort och trots det är sprintstjärnas fokus endast på världscupen i helgen.

– Vinner man världscuplopp är det klart man ska vara med på VM, säger 23-åringen till SVT Sport.

Linn Svahn har ännu inte tävlat i världscupen sedan hon gjorde comeback efter en lång frånvaro på grund av en axelskada. Det är två världscuphelger kvar innan VM-truppen ska tas ut, men Svahn själv har ännu inte gett upp hoppet om en plats i VM-sprinten.

Om en månad inleds VM i slovenska Planica och ska Linn Svahn ta en plats i truppen krävs nog att hon gör bra ifrån sig både denna helg i italienska Livigno samt tävlingarna i franska Les Rousses.

– För mig handlar det bara om att jag vill åka fort i och gör jag det är det ingen tvekan om att jag ska ha en VM-biljett. Det är det enda jag har fokus på. Jag hoppas på att det ska vara ganska självklart. Vinner man världscuplopp är det klart att man ska vara ute på VM.

”Ser det på ett dramaturgiskt sätt”

Sprintstjärnan är dock tydlig med att fokuset just nu inte ligger på VM.

– Ni ser det på ett dramaturgiskt sätt, ”hon måste prestera för att ta sig dit”. Jag vill prestera för att jag vill, inte för att jag måste för att ta mig till VM. Jag gör som jag alltid gör inför tävling och peppar på det sätt som jag tror är mest optimalt. Det är genuint det enda jag har fokus på, säger hon.

23-åringen berättar att formen är god och att hon ser fram emot lördagen.

– Jag presterar som bäst i världscupcirkusen, jag upplever alltid att det är där jag presterar som bäst. Jag har en god känsla inför helgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.