• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Svahn om kritiken mot Fis: ”Kunnat tänka mig ett annat upplägg”

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson och en del norska stjärnor – med Therese Johaug i spetsen – har kritiserat Fis för hur världscupprogrammet ser ut.

Nu får de stöd av stjärnskottet Linn Svahn.

– Jag tror ju på att man ska försöka minska resandet, säger hon.

Längdstjärnorna ska i vinter ha 41 tävlingsdagar i åtta länder. Detta är ett upplägg som har kritiserats från flera håll under denna coronahöst, senast av skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson.

– Jag tror inte att de kommer kunna behålla det och om de gör det så känns det oansvarigt, om jag ska vara helt ärlig. Där har IBU varit mycket, mycket smartare, sade han för ett par dagar sedan i en intervju med nyhetsbyrån TT.

”Kan delvis hålla med”

Nu får kritikerna stöd av fjolårets stora stjärnskott i längdskidsverige: Linn Svahn.

– Jag har ju hört och sett alla som har kommenterat Fis beslut att följa ursprungsplanen, och jag kan delvis hålla med i kritiken. Nu har vi ju haft ett ypperligt tillfälle att försöka förändra Fis upplägg med att vara runt på en massa olika orter under en väldigt kort tid, och det kommer ju vara stor belastning och en väldigt stor apparat för att få det att fungera, säger hon till SVT Sport, och fortsätter:

– Så jag hade kunnat tänka mig att se ett annat upplägg för en bättre hållbarhet för hela ciruksen.

Har du funderat på hur det hade kunnat se ut?

– Jag tror ju på att man ska försöka minska resandet, att man ska befinna sig i ett land en längre tid och köra mer ”blocktävlingar”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.