Linn Svahn spurtade hem segern för Sverige.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här säkrar Sverige dubbelsegern i mixedstafetten Foto: Viaplay

Linn Svahn spurtade hem seger till Sverige i mixedstafetten

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn förde på ett imponerade vis Sveriges förstalag till seger i mixedstafetten. Maja Dahlqvist för Sveriges andralag spurtade ner Norge och knep andraplatsen.

– Det är mäktigt att vi är två lag på pallen. Riktigt kul med en dubbelseger, säger Svahn till SVT Sport.

Helgens världscuptävlingar i schweiziska Goms inleddes med en svensk dubbelseger i mixedstafetten över 4x5 kilometer. Sverige har nu två raka segrar i den relativt nyskapade tävlingen.

William Poromaa hade en tung förstasträcka för förstalaget och meddelade efteråt att han tävlat färdigt för helgen då han kände sig sjuk.

Men inte ens det kunde stoppa Sverige. Frida Karlsson stod för en fin andrasträcka och kom både i fatt och drog ifrån.

”Mycket prestige”

– Jag kände mig pigg, det är kul att åka då. Jag hade bra skidor också, säger Frida Karlsson till SVT Sport efter sin sträcka och hyllar även konceptet med mixedstafett.

– Skitkul! Det är mycket prestige i det och det blir den ultimata tävlingen då alla nationer ställer ut sina bästa åkare så det blir verkligen en nationsstrid, så det är coolt, säger Karlsson.

Jens Burman lämnade över till Linn Svahn en bit bakom men hon tog Sveriges förstalag tillbaka och avgjorde med ett mäktigt ryck i slutet. Där bakom spurtade Maja Dahlqvist mot Norges förstalag om andraplatsen – en duell hon vann.

Dubbelt svenskt i topp alltså.

– Det är kul att köra stafett och lag. Det var en boost i det vi gjorde i söndags och känslan var god och vi ville gå för seger igen. Det är mäktigt att vi är två lag på pallen. Riktigt kul med en dubbelseger, säger Svahn.

”Är lite bortskämda”

Två svenska lag främst i dag, vad säger du om det?

– Vi är lite bortskämda med svenska framgångar, men det ska till mycket för att det ska vara ett så här bra resultat som det var i dag. Vi visar vilket starkt lag vi är och när alla gör sitt yttersta kan det bli så här pass bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.