Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Svahn blev tvåa i Falun. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Linn Svahn tvåa men tog in mycket totalt på Jessie Diggins

Uppdaterad
Publicerad

Linn Svahn blev tvåa efter Kristine Stavås Skistad i dagens klassiska sprint i Falun. Svenskan tog in mycket i den totala världscupen på ledande Jessie Diggins.

– Det är två lopp kvar och med bra race kan allt hända, säger Svahn.

Svahn tog in 61 poäng på Diggins i dag och inför helgens två tävlingar skiljer 41 poäng i en världscupavslutning som blivit rafflande. Svahn har en reell chans att som första svenska vinna den totala världscupen.

Men i dagens sprint fick hon se sig besegrad. Kristine Stavås Skistad var sedan ohotad på upploppet och hyssjade över mållinjen. Efter Svahn följde Jonna Sundling på tredje plats och Emma Ribom en bit bakom som fyra.

”Pressen utifrån är stor”

Diggins blev utslagen i kvartsfinalen efter att ha varit 21:a i kvalet och fick med sig 46 poäng från tävlingarna, att jämföra med Linn Svahns 107 (12 bonuspoäng från andraplatsen i kvalet och 95 poäng för andraplatsen i finalen).

Amerikanskan är medveten om att avståndet till Svahn har krympt rejält, men stressas inte av det.

– Pressen utifrån är stor men jag släpper inte in den. För mig handlar det om att åka skidor med hela mitt hjärta och vara stolt över att jag gjort allt jag kan efter målgång, säger Diggins.

avslutningen av världscupen i Falun:

Lördag 16 mars: 10 km individuellt klassiskt (100 poäng till vinnaren)

Söndag 17 mars: 20 km masstart i fristil med två poänggivande spurtpriser (totalt kan en åkare köra ihop 130 poäng med maximal utdelning)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.