Hör  Lisa Eriksson om världscupen: ”Något man drömmer om”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lisa Eriksson om världscupen: ”Något man drömmer om” Foto: Bildbyrån/SVT

Lisa Eriksson med världscupen i sikte – efter succéhelgen: ”Något man drömmer om”

Uppdaterad
Publicerad

Längdåkaren Lisa Eriksson är tillbaka från sin avstängning med besked.

21-åringen vann gårdagens 10 km fristil och dagens jaktstart under Sverigecupen i Åsarna och har nu världscupen i sikte.

– Det är något man drömmer om att få göra, säger hon till SVT Sport efter succéhelgen.

Hör Lisa Erikssons tankar kring världscupen i spelaren ovan.

I oktober stängdes Lisa Eriksson av i ett gemensamt beslut med landslaget på grund av överbelastning.

– Det har varit utmanande. Först och främst är det jättetråkigt att man inte får göra det man vill. Det är ändå en stress eftersom alla andra tävlar och tränar som vanligt, på så sätt är det tufft, säger hon till SVT Sport.

Succé direkt: ”Gäller att bygga vidare”

I helgen gjorde Eriksson comeback under Sverigecupen i Åsarna och det blev en succérartad sådan. Vinsten på 10 km fristil i går följdes upp med en ny seger under jaktstarten i dag.

– Det känns bra, ett bra kvitto på att jag har gjort rätt saker. Det gäller att bygga vidare på det här och göra det till något ännu bättre men det är en jättebra början, jag är jättenöjd.

Vad är målsättningen nu framöver?

– Mitt mål är att bygga vidare på en fortsatt bra säsong och hoppas på att det svarar bra. Det här blir ju en lite annorlunda säsong, man ligger ju lite efter.

Lisa Eriksson, Piteå Elit, jublar efter segern i damernas 15 km under Ford Smart Energy Cup den 4 februari 2024 i Åsarna. Foto: David Lidström-Hultén / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.