Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun med Louise Lindström i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån.

Louise Lindström satsar på långlopp nästa säsong

Uppdaterad
Publicerad

Säsongens starter i Ski Classics gav mersmak för Louise Lindström som till nästa säsong satsar fullt på långlopp.

Lindström debuterade i Ski Classics tidigare i år. Hon inledde med en 18:e plats på Grönklitt Classics över 60 kilometer och följde upp med en femteplats dagen efter.

– Orsa och mina första Ski Classicslopp var verkligen ett äventyr så jag fick mersmak. Även fast det inte var något jag hade tränat för där och då så kände jag att det här är något jag vill göra mer, säger Louise Lindström som även var åtta i Tjejvasan.

Ski Classics

”Varit mycket funderingar”

Hon har skrivit kontrakt med det svenska långloppsteamet Eksjöhus, som haft en stark säsong och under lördagen kan vinna lagtävlingen i Ski Classics.

Var det ett svårt val?

– Det var det, det har varit mycket funderingar. Men när jag har gått till mig själv och funderat vad som känns pirrigt och vad som lockar mig där jag står i min utveckling just nu, så var långloppsteamets erbjudande väldigt attraktiv och känns jätte, jättekul, säger Lindström.

23-åriga Lindström har bland annat dubbla JVM-guld på meritlistan och även flera medaljer från U23-VM. Hon har hittills kört 22 lopp i den traditionella världscupen, varav tre i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ski Classics

Mer i ämnet