Marit Björgen lider med Charlotte Kalla. Foto: Bildbyrån.

Marit Björgen om Charlotte Kallas kamp: Hoppas att hon fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla har en tung säsong.

Men det blir inte den sista.

Det hoppas i alla fall den norska legendaren Marit Björgen.

– Jag hoppas att Charlotte klarar av att reda ut problemen och hittar motivation till att fortsätta, säger hon.

Charlotte Kalla har den tyngsta säsongen i karriären. Hon har bara slutat topp tio i tre individuella världscuptävlingar den här säsongen, och har inte varit bland de fem bästa en enda gång.

En som lider med henne är den tidigare norska stjärnan, Marit Björgen.

– Det är väldigt tufft att se när Charlotte sliter tävling efter tävling. Man känner igen sig, den där känslan ”Vad är det som är fel? Vad hade jag kunnat göra annorlunda” Det är ingen enkel fråga, det finns ju inget facit. Det är frustrerande, man vill ju försöka och se om det funkar nästa gång, säger hon till SVT Sport, och fortsätter:

– Så det har varit tufft att titta på det. Så jag hoppas att Charlotte lyckas reda ut det och hittar motivation till att fortsätta över nästa säsong.

”Måste få fler nationer”

Björgen håller även med de många som ser det som ett problem att det är en så pass stor norsk dominans i sporten just nu.

– Det är klart: För att hålla uppe intresset för sporten måste vi få fler nationer där uppe och ännu mer spänning.

ARKIV: Kallas säsong på 60 sekunder (9 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.