Moa Lundgren kämpar med sviterna efter en hjärnskakning  men har VM i Trondheim i sikte.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moa Lundgren kämpar med sviterna efter en hjärnskakning – men har VM i Trondheim i sikte. Foto: SVT/Bildbyrån.

Moa Lundgren ser VM framför sig när hon återhämtar sig efter hjärnskakningen

Publicerad

Moa Lundgren kämpar fortfarande med sviterna efter en hjärnskakning för fem veckor sedan men har VM i Trondheim som målbild.

– Jag är en tvångsoptimist, säger Lundgren till SVT Sport.

Hör Lundgren berätta om hur hon mentalt peppar sig för att bli frisk och kunna nå sitt mål – VM – i spelaren ovan.

Moa Lundgren gör satsningen i egen regi efter att ha valt en egen väg utanför landslaget.

– Drömbilden är att ha tiptoppform, att jag åker fort i Bruksvallarna och tar mig till VM, säger Lundgren om den svenska säsongsstarten som bara är två månader bort.

– Jag har fått testa mina egna vingar, stort att vara ytterst ansvarig och det har varit väldigt kul.

Hon gör satsningen ihop med sin pojkvän Gustav Kvarnbrink, de tränar typ varje dag ihop och hon har fått väldigt bra sparring. I den bästa av världar tar även Kvarnbrink nästa steg och de blir uttagna till VM tillsammans.

– Det är den perfekta målbilden när jag strött glitter och paljetter över det så att det verkligen skiner, säger Lundgren.

Fick tips av Charlotte Kalla

Satsningen görs från den nya hemstaden Sundsvall och en viss Charlotte Kalla tillfrågades innan flyttlasset gick från Östersund.

– Jag var förbi henne och drack kaffe och fick ställa alla mina frågor om stan. Det var väldigt trevligt och hon sålde in stan bra och jag flyttade ändå hit. Tror att jag kommer att träffa på henne på spåret hursom.

– Men jag har inte sett henne på rullskidbanan så jag tror inte att det blir comeback som för Therese (Johaug), skrattar Lundgren.

Men den envisa hjärnskakningen sätter sina spår, märkligt nog går det bäst att träna medan vardagliga saker går sämre. Lundgren kraschade på rullskidor i 52 kilometer i timmen på träning i just VM-staden Trondheim den 16 augusti.

– Det är mycket bättre. Jag körde bil igår och det var första gången jag körde längre än en timme. Jag har börjat jobba in mig på skärmar, men jag klarar av träning med löpning och rullskidor, bandet har varit klurigast. Har har tur att löpningen fungerat bra.

Åker i samma långloppslag som Stina Nilsson

Samtidigt som VM är det stora målet har Lundgren skrivit kontrakt med Team Ragde Charge för inhopp i Ski Classics. Lagkamraten Stina Nilsson vann Klarälvslopp över 90 km rullskidor i sin långloppsdebut under gårdagen.

– Det var en fantastisk start för min teammate. Vi har ju knappt träffats. Det var första året jag åkte i A-landslaget och hon åkte längdskidor sedan bytte hon ju ganska direkt men det var jättekul att se henne staka så där som hon gjorde så det bådar gott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.