Therese Johaug kommer utmana Ebba Andersson och Frida Karlsson på kommande mästerskap.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Therese Johaugs passning till svenskorna efter comebackbeskedet Foto: Geir Olsen

Petter Northug om Therese Johaugs comeback: ”Måste ta tag i detaljer”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan bekräftade Therese Johaug att hon gör landslagscomeback.

Nu pekar Petter Northug ut detaljerna som kommer krävas för en VM-succé i Trondheim.

– Hon måste jobba på tempoväxlingarna, säger han.

Sedan Therese Johaug avslutade karriären 2022 har en eventuell comeback varit en följetong. Förra veckan kom bekräftelsen – det blir en comeback med sikte på VM i Trondheim.

Den gamle landslagskollegan Petter Northug gläds över beskedet och pekar på att bland annat fartträning kommer bli en viktig detalj inför återkomsten.

– Hon måste ta tag i dessa detaljer igen. Jag tror absolut att hon kommer att klara det, men det kommer att bli tufft. Nivån är hög, speciellt på de bästa, säger han till TV2 och fortsätter sedan:

”Då vill jag inte åka”

– Jag tror att hon kommer att behöva några tävlingar för att komma i form. Hon behöver förmodligen mer tid än när hon var yngre. Kanske behöver hon flera helgers genomkörningar innan det lossnar på riktigt.

Johaug själv medger att hon är glad över att det är sju månader kvar till mästerskapet på hemmaplan – och att hon har vissa krav för att det ska bli en VM-start.

– Om jag inte är på den nivån jag vill att jag ska vara, då vill jag inte åka VM. Då vill jag hellre att de yngre tjejerna får chansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.