Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Landslagsläkaren om sjukdomskaoset: ”Spridit sig” Foto: SVT

Sjukdomskaos i skidlandslaget – lägret i Torsby avbryts

Uppdaterad
Publicerad

Skidlandslaget samlades i Torsby tidigare i veckan för sommarens första läger.

Nu har lägret ställts in för att flera åkare har insjuknat.

– Vi vill inte riskera att få fler sjuka den här perioden av året, säger landslagschefen Anders Byström på en pressträff.

Sommarens första planerade träningsläger för skidlandslaget, med både herrar och damer, i Torsby har ställts in, detta då stora delar av truppen har insjuknat natten till torsdag.

– Vi vill inte riskera att få fler sjuka den här perioden av året. Det är viktigt att hålla de flesta friska nu och att åkarna får träna på hemma, säger landslagschefen Anders Byström på en pressträff under torsdagseftermiddagen.

Det ska röra sig om en övre luftvägsinfektion, meddelar landslagsläkaren Rickard Noberius:

– Den har spridit sig i gruppen, flera (sex stycken) insjuknade under natten. Exakt orsak är svårt att säga. Det är en stor andel och alla har umgåtts med varandra så det kan finnas andra smittade så att fortsätta lägret kändes ovettigt.

Det framgår ännu inte vilka åkare det är som har insjuknat, något Noberius inte vill specificera.

– Vi går inte ut med vilka de smittade är. De som är drabbade får komma hem i lugn och ro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.