• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Stina Nilsson bryter touren. Foto: Bildbyrån

Skada stoppar Stina Nilsson i minst sex veckor

Uppdaterad
Publicerad

En stressfraktur stoppar Stina Nilsson från skidåkning i sex veckor, det skriver skidförbundet i ett pressmeddelande.

Stina Nilsson tvingades att avbryta Tour de Ski. En röntgen visar att hon har en stressfraktur i revbenet. Det innebär att hon blir borta i minst sex veckor.

 – Jag har känt av en smärta i revbenstrakten till och från en längre tid, men inte helt förstått digniteten av känningarna. Det hör ju lite till en skidåkares vardag att ha lite ont ibland. Efter tävlingarna i Planica eskalerade dock förloppet och smärtorna ökade. Jag hade ändå förhoppningar om att jag skulle kunna hantera att genomföra hela Tour de Ski, men väl i Lenzerheide förstod jag att det var helt omöjligt att fortsätta, berättar Stina Nilsson i ett pressmeddelande.

Tydligt för Stina Nilsson

Det är tydligt för Stina vad som orsakat smärtorna.

​– Den här skadan är en konsekvens av att jag har kunnat träna väldigt hårt i sommar och höst, samtidigt som jag inte har lyssnat på kroppens smärtsignaler. Det känns skönt att ha fått veta orsaken till mina besvär och därmed kunna börja ta itu med problemet, genom att avlasta, läka och bli smärtfri, säger hon.

Magnus Oscarsson, skidlandslagets läkare, berättar hur rehabplanen ser ut.

– Skadan måste nu få tid att läka och Stina ska bli symtomfri. Vi räknar med minst sex veckor till säker läkning. Därefter avgör Stina när hon känner sig redo att göra sig rättvisa på tävling igen, säger landslagsläkare Magnus Oscarsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.