Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Emil Perssons uppvisning i Bad Gastein: ”Han är i en egen division”

Uppdaterad
Publicerad

Från bottennapp i går, till seger i dag.

Emil Persson imponerade och tog hem herrarnas Ski Classics i Bad Gastein efter en spurtuppgörelse.

– Han är i en egen division, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Trots ymnigt snöfall och tuffa förhållanden i Österrike utstrålade Persson självförtroende hela vägen och var den som manövrerade den sista kilometern bäst.

Slutskedet av loppet blev en kamp mellan fyra åkare, där placeringarna växlade fram och tillbaka.

I slutändan var det Persson som spurtade hem segern och stod med ett stort leende i målfållan. Norrmannen Johan Hoel blev tvåa, 3,3 sekunder bakom Persson, och tysken Thomas Bing trea.

– Snygga prestationer av alla tre, men oj vad imponerande han är, Persson. I går fanns ett stort frågetecken runt hans prestation och hur formen är, men i dag var det liksom inget snack, säger SVT:s expert Anders Blomquist.

Scenariot liknade det på damsidan där Ida Dahl spurtade hem segern före norskan Astrid Öyre Slind.

”Gårdagen var ett bottennapp”

Persson efter segern:

– Det är alltid gött att vinna. Det var motvind den sista biten och jag tänkte att jag skulle spara lite krafter, och det blev bra.

Hur skönt var det med tanke på gårdagen när det fanns några frågetecken?

– Gårdagen var ett bottennapp och då började jag väl fundera lite, men det har känts bra i veckan och man ska inte fundera ihjäl sig. Det är bara att fokusera på en ny dag och att göra rätt nästa gång, säger Persson.

Noterbart är också att den norske längdprofilen Petter Northug, som nu gör en seriös satsning i långloppscupen, gick i mål som 26:a.

– Det var okej, kanske inte mitt favoritföre utan det var tufft. Men för min del var det viktigt med konkurrensen och jag behöver nog tre-fyra race för att komma i gång. Det här tar jag verkligen med mig vidare trots att det var ett speciellt lopp med sådana här snöförhållanden, säger han till SVT Sport.

RESULTAT

1) Emil Persson, 1.34.32,9

2) Johan Hoel, +3,3

3) Thomas Bing, +6,2

4) Kasper Stadaas, +15,9

5) Nils Dahlsten, +16,4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.