• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Stina Nilsson: ”Har varit ett turbulent år”

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat kring längdlandslaget – inte minst de senaste dagarna. I går kom Expressen med uppgifter om att tre av stjärnåkarna funderar på att lämna damlandslagets träningsgrupp på grund av missnöje.

– Det har varit ett väldigt turbulent år, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

I söndags kunde SVT Sport avslöja att Stina Nilsson lägger ner längdskidkarriären för att satsa på skidskytte och i går kom Expressen med uppgifter om att ytterligare tre stjärnåkare överväger att lämna landslaget efter missnöje med träningsupplägget.

Det är bara några av vinterns rubriker runt längdlandslaget, som började förra våren när Rikard Grip fick sparken som landslagschef, Johan Sares lämnade jobbet som längdchef och Urban Nilsson slutade som vallachef.

Jonas Peterson, som tillträdde som längdchef, sparkades efter fyra månader och först i januari 2020 presenterades Daniel Fåhraeus som ny längdchef.

Nilsson medger att det stormiga året påverkat henne.

– Det har varit ett väldigt turbulent år. Det hela började i våras när det var många viktiga personer i landslaget som inte blev kvar. Jag trodde inte att det skulle påverka så mycket, men det kan ha påverkat helheten, säger hon till SVT Sport.

Hon betonar dock att det inte var det som fick henne att byta sport.

– Det är inte det som har fått mig att hamna på skidskytte, utan det har varit ett geniunt intresse hos mig.

Stina Nilsson om skidskyttesatsningen: ”Slutmålet är världscupen”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.