Perry Olsson ska valla åt Charlotte Kalla. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärnvallaren ska valla åt Kalla

Uppdaterad
Publicerad

Charlotte Kalla, Jonna Sundling och Jens Burman. Det är de tre åkarna som ska få sina skidor vallade av ”stjärnvallaren” Perry Olsson som är tillbaka i Sverige efter 17 år med Norges landslag.

– Det blir inspirerande, säger han till SVT Sport.

Perry Olsson, som har vallat åt bland annat Marit Björgen och Petter Northug, har träffat sina nya kollegor vid ett par tillfällen och är hittills positiv.

– Det blir inspirerande och jag tycker hittills att kontakten har varit väldigt positiv. Det ser jag fram emot, säger han om att valla åt Charlotte Kalla.

Han tror att rutinen är det viktigaste han kan bidra med till det svenska vallateamet.

– Det är väl erfarenheten som jag har. Jag har ju jobbat många år. Jag är duktig på att hitta rätt skidpar till rätt tävling, säger han.

Charlotte Kalla berömmer sin nya vallare.

– Detta är ett guldtillfälle för oss att träffas och inte bara testa skarpt, utan också få möjlighet att samtala. Nu kan jag försöka berätta hur jag kan vara när jag blir nervös och vad han då kan göra för att stötta mig. Det är också viktigt för honom att veta vad han behöver för feedback av mig. Perry kommer nämligen att jobba väldigt nära mig inför start, säger Charlotte Kalla till TT och öser lovord över sin vallningsexpert:

– Han har mycket energi och enormt stor erfarenhet som jag kommer att få nytta av.

KLIPP: Reportage med Charlotte Kalla

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.