Therese Johaug stänger dörren till OS 2026.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Therese Johaug tränar mycket, men något OS blir det inte. Foto: SVT/Bildbyrån

Therese Johaugs svar till Frida Karlsson: ”Nådde 100 träningstimmar”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson frågade sig i en intervju var Therese Johaug står inför säsongen, nu svarar den comebackande norskan.

– Jag är stolt. 100 träningstimmar i augusti, säger hon till VG.

Therese Johaug var längdskidornas okrönta drottning fram till att hon lade av för två år sedan för att bli mamma. Till vinterns säsong gör 36-åringen comeback.

Svenska längdstjärnan Frida Karlsson frågade sig i en intervju med TT var Johaug egentligen står formmässigt:

– Hon är så välkommen. Men var står hon? Johaug har ju varit måttstocken i så många år – det är någon vi har jagat hela tiden. Ett år lade jag upp träningen för hur jag skulle slå Therese. Då slog jag henne två gånger också.

Och nu ger norskan Karlsson besked.

– Jag är stolt. 100 träningstimmar i augusti. Det är första gången sedan december 2021. Då var jag uppe i 90 timmar, säger Johaug till VG.

Therese Johaug sopade rent när hon vann alla individuella lopp under VM i Oberstdorf 2021 samt OS i Peking 2022 innan hon lade av. Nu menar hon att hon nästan är på den nivån igen.

– Testerna jag har på rull- och längdskidor är de bästa sedan 2021-2022. Jag är inte helt uppe och nosar på mitt bästa, men jag är inte långt borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.