Anders Byström och Ola Strömberg har olika uppfattning Foto: Bildbyrån

Trots landslagets oro – förbundsdirektören lugn: ”Stark ekonomi”

Uppdaterad
Publicerad

Längdåkningens landslagschef Anders Byström säger till TT att ekonomin är en stor utmaning just nu och att man “måste ta pengar någonstans”.

Förbundsdirektören Ola Strömberg verkar inte dela den bilden.

– Vi behöver alltid prioritera, men vi kommer aldrig att prioritera bort något för någon annan, säger han till SVT Sport.

Inflationen påverkar alla just nu, så också längdlandslaget. Enligt TT kommer bränslekostnaden för vallalastbilen den här säsongen landa på 19,1 procent högre än vad som budgeterats för.

– Ur min synvinkel är ekonomin vår utmaning nummer ett. Det är jobbigt att inte veta hur världspolitiken påverkar vår plånbok, säger Anders Byström till TT.

Förbundsdirektör Ola Strömberg verkar däremot inte dela uppfattningen på cetral nivå i Svenska Skidförbundet.

– Tror inte att vi sitter i klistret, inte alls om man jämför med andra eftersom vi har en stark ekonomi och kunnat spara mycket senaste åren, men självklart att kostnadsökningarna kommer att påverka alla i samhället, så man måste utvärdera och värdera vad man behöver göra.

– Vi har det ganska väl förspänt, säger han till SVT Sport.

Ovissheten – ”Det är tidigt på säsongen”

Kommer ni behöva ändra något inför säsongen, och vet ni redan nu isåfall konkret vad det blir?

– Inget specifikt för förbundet i stort, vi behöver alltid prioritera, men vi kommer aldrig att prioritera bort något för någon annan, barn och ungdom är viktig, lika viktigt som landslagen också, vi måste se till att kunna balansera.

 – Det är tidigt på säsongen, vet inte hur ökningen och inflationen slår på samhället i stort.

Kommer vallalastbilen att slopas under delar av eller faktiskt hela säsongen, för att dra ned på omkostnaderna?

– Det är inget jag vet något om, så insatt i de detaljerna är jag inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.