George Ersson. Foto: Bildbyrån

Tufft för svenska herrarna i Drammen

Uppdaterad
Publicerad

Det såg mörkt ut för de svenska herrarna i sprinttävlingarna i Drammen.

Men trots en tredjeplats i kvartsfinalen tog sig George Ersson vidare till semifinal.

Där blev det för tufft för 20-åringen som slutade på en sistaplats.

Under torsdagen var det dags för sprinttävlingar i Drammen. På herrsidan tog sig fyra åkare vidare till kvartsfinal. George Ersson, Oskar Svensson, Johan Häggström och Anton Persson var bland de 30 bästa i kvalet.

När kvartsfinalerna skulle avgöras såg det mörkt ut för svensk del.

George Ersson var snabbast av de svenska herrarna och tog täten i sin kvartsfinal. Först var ingen svensk vidare till semifinal men sedan kom uppgifter om att Tjecken Ondrej Cerny diskats. Han hamnade precis framför Ersson i spåret och fick svensken att tappa fart. Det blev därför en tredjeplats över mållinjen.

Wang på pallen för första gången någonsin

Herrarnas final tog fransmannen Richard Jouve hem, sin första världscupseger. Kinesen Qiang Wang tog hem andraplatsen, före fransmannen Lucas Chanavat. Qiang Wang kammade alltså hem sin första pallplats någonsin. En skön revansch för OS-sprinten där han diskades efter att ha tagit sig till semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.