Tvillingsystrarna i tjafs efter VM-sprinten. Foto: TT/SVT.

Tvillingsystrarna Wengs bråk efter VM-sprinten: ”Jag kommer att slå till henne”

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Udnes Weng fick VM-sprinten förstörd – på grund av tvillingsystern Tiril.

Efteråt var hon förbannad.

– Jag kommer att slå till henne, säger Lotta till norska Dagbladet.

Som tvillingsyskon brukar man ha stor förståelse för varandra. Men efter semifinalen i VM-sprinten hade Lotta Udnes Wengs ingen förståelse för systern Tiril.

De kom i vägen för varandra i spåret under semifinalen och Lotta föll. Det gjorde att hon slutade sist i sin semifinal.

”Jag blir irriterad”

När norska Dagbladet träffade Lotta efter loppet var hon arg.

– Jag blir irriterad på henne, det blir jag. Vi har högt i tak, så jag kommer att slå till henne, säger Lotta till Dagbladet.

– Jag upplever att jag tar innerspåret och att hon kommer för nära mig. Det är tråkigt att ett fall ska förstöra min chanser, det är det värsta som finns.

”Fjäska med godis och cola”

Tvillingsystern Tiril förstår frustrationen:

– Det var mitt fel, så jag förstår att hon blev besviken. Det kunde lika gärna ha varit hon som stoppade mig. Jag tror ärligt talat att jag var piggare mer pigg än henne i dag, så det var nog den bästa systern som kom till final i dag, säger Tiril till Dagbladet.

– Hon sa till mig att ska jag förstöra för henne så måste jag göra det bättre i finalen. Men jag tror inte att hon hade kunnat göra så mycket mer motstånd än vad jag gjorde. Jag får väl krypa till korset och fjäska med godis och cola. Jag får vara hennes betjänt de närmaste dagarna.

Tiril slutade på sjätte, och sista, plats i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.