Sune Eriksson firar sitt 60:e Lidingölopp

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sune Eriksson har sprungit alla Lidingölopp sedan starten 1965. Foto: Privat/SVT

Lidingöloppet firar 60 år – Sune Eriksson har sprungit alla lopp

Uppdaterad
Publicerad

Sune Eriksson och Lidingöloppet jubilerar tillsammans: det klassiska löparloppet avgörs för 60:e gången, och Sune har varit med alla gångerna.

– Vid 30 lopp började jag fokusera på Lidingö, att jag måste fullfölja så länge jag lever, säger Sune Eriksson till SVT Sport.

Lördagen den 28 september avgörs det klassiska Lidingöloppet för 60:e gången, och bara fem personer har varit med alla åren.

80-årige Sune Eriksson från Vagnhärad är en av två personer som har deltagit i flest 30-kilometerslopp. Sune har bara missat ett, i fjol när han bestämde sig för att börja delta på tio kilometer, med ålderns rätt.

– Alltid när man kommer i mål tänker man att det här är vansinnigt. men sedan går det ett tag och man vill springa igen, säger han.

– Från början ville man ju bli bäst, men sedan var det bara bra för kroppen. Jag var säljare och körde mycket bil. När jag kom hem behövde jag röra på mig, det blev som ett gift. Annars hade jag bara blivit grinig mot min fru, säger Sune Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.