Jack Hermansson (vänster) jublar efter den meriterande segern mot världssjuan Kelvin Gastelum i juli. Foto: Bildbyrån

Jack Hermansson: ”Hoppas att jag är en seger ifrån en titelfajt”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen möts UFC-stjärnorna Robert Whittaker och Darren Till på ”Fight Island”.

En match som Jack Hermansson kommer att följa noga då svensken vill möta vinnaren.

– Min förhoppning är att möta segraren i den matchen och sedan fajtas om titeln efter det, säger ”The Joker” till SVT Sport.

I helgen vann Jack Hermansson, rankad sexa i världen i mellanvikt (84 kilo), på bara 78 sekunder mot amerikanen Kelvin Gastelum, som utmanade om mästarbältet så sent som i fjol.

Segern gav eko i MMA-världen och nu tror Uddevalla-sonen att han är nära sin dröm om att gå en titelmatch i UFC.

– Nu är jag nog med i ett litet gäng som skulle kunna få en titelmatch direkt om någon till exempel skulle skada sig, då kan jag nog vara aktuell. Annars tror jag att jag behöver vinna en match till, säger han till SVT Sport.

”Redo att gå en ny match”

Den matchen vill han gärna ska bli mot vinnaren av engelsmannen Darren Till och australiern Robert Whittaker som går huvudmatchen på helgens gala, natten mot söndag svensk tid.

– Jag ger Whittaker en liten fördel i den matchen eftersom han haft mästarbältet och försvarat det. Sedan hade jag också föredragit om han vinner eftersom UFC nog inte vill ge honom en ny titelmatch efter att han redan förlorat mot mästaren Israel Adesanya en gång, säger Hermansson och fortsätter:

– Om Till vinner finns det en chans att de hoppar över mig och ger honom nästa titelmatch. Oavsett vilket är jag redo att gå en ny match när som helst, bara det är rätt motståndare som tar mig närmare bältet.

Ön stängd för allmänheten

Hermansson är nyss hemkommen från ”Fight Island” i Förenade Arabemiraten där han fick tävla under speciella omständigheter med rigorösa säkerhetsrutiner och utan publik.

Hela ön är avspärrad för allmänheten och under veckan som gick blev svensken coronatestad fem gånger.

– Det var extremt välorganiserat måste jag säga. Det viktigaste är att dom tar det här på allvar och har en säkerhet som gör det okej att hålla sportevenemang just nu. Det tycker jag verkligen att de gjorde. För mig som tävlande fanns det ingenting att klaga på.

SE OCKSÅ: Det här är UFC:s ”Fight Island” – på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.