Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amanda Nunes avslutar sin karriär i UFC-oktagonen. Foto: Darryl Dyck/AP/TT

MMA-fajtern Amanda Nunes lägger av: ”Perfekta kvällen”

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Nunes är tidernas kanske mest framgångsrika kvinnliga MMA-fajter.

Men nu är karriären över.

35-åringen meddelade beskedet efter att hon i går försvarat sin UFC-titel i bantamvikt.

– I kväll är den perfekta kvällen för att lägga av, sade hon efter att ha lagt ner sina handskar i oktagonen.

Brasilianskan hade precis besegrat den mexikanska motståndaren Irene Aldana på galan i kanadensiska Vancouver och därmed tangerade Anderson Silvas rekord som den som försvarat UFC-bälten flest gånger (åtta) när hon meddelade sitt beslut.

– Jag är fortfarande tillräckligt ung för att njuta av allt som jag har åstadkommit. Jag har ett barn och nu får jag mer tid att spendera mer tid med min familj i Brasilien, sade hon.

”Den bästa genom alla tider”

Nunes drar sig tillbaka som regerande mästare både i bantamvikt och fjädervikt och betecknas av många som tidernas bästa kvinnliga MMA-fajter. Efter galan fick hon frågan hur hon vill bli ihågkommen.

– Som den bästa genom alla tider. Jag har gjort allt. Jag har slagit massor av rekord. I kväll tangerade jag Anderson Silvas rekord. Det är fantastiskt. Jag är väldigt glad över det, svarade hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.