Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Josefine Lindgren Knutsson om pengarna i UFC. Foto: SVT

UFC-stjärnan Josefine Lindgren Knutsson: ”Ska ta bältet till Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Josefine Lindgren Knutsson fortsätter imponera i UFC (2-0). I helgen besegrade hon brasilianskan Julia Polastri via enhälligt domslut.

SVT Sport intervjuar henne dagen efter hon kommit hem från Los Angeles – jetlaggad och bärandes en rejäl blåtira.

– Ögat ska bara läka. Det är det här jag lever för, säger hon och tänker redan på nästa match.

Obesegrade Josefine Lindgren Knutsson gjorde debut i UFC, fightingsporten MMA:s största organisation, så sent som i höstas. Då besegrade hon Marnic Mann överlägset.

I helgen var det dags för match igen, en match som visade sig betydligt svårare. Lindgren Knutsson vann över brasilianskan Julia Polastri via enhälligt domslut och är nu 2-0 i UFC, 8-0 totalt.

Förlustnollan ska förbli intakt.

– Inom två år ska jag ta bältet till Sverige. Det har varit mitt mål sedan början. Sedan får man ha respekt för tiden och ta det match för match men ett realistiskt mål är inom två år, säger 28-åringen till SVT Sport.

Hör hur mycket en nykomling i damernas UFC kan tjäna på en match i spelaren.

In i oktagonen vill hon redan i juli, om inte det tidigt i augusti, men helgens fajts svårighetsgrad syns tydligt med en blå ring under ögat. Det märks att hon är ivrig – nästa fajt, nästa fajt, nästa fajt. Hon ska bli bäst men hon är medveten om att det tar tid.

– Ögat ska bara läka. Det är det här jag lever för, det här är mitt jobb. Jag vill ha en match till så snart som möjligt, jag vill ligga i lite extra, det är så jag är som idrottare.

Matchen var planerad i mars men då spökade en ryggskada och hon tvingades ställa in.

– Kroppen måste man låta läka, det är A och O. Det gäller att hålla sig skadefri även fast man jobbar med sin kropp varje dag. Man får inte bara träna hårt, utan smart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.