Genrebild från Isle of Man. Foto: Bildbyrån

Andra dödsoffret på Isle of Man den här veckan

Uppdaterad
Publicerad

En fransk sidvagnsförare blev det andra dödsoffret den här veckan i ”Isle of Man TT races”, vilket är den kanske dödligaste motortävlingen. Sedan starten 1907 har tävlingen skördat 262 dödsoffer.

Den franske sidvagnsföraren Olivier Lavorel, 35, omkom i ett tidigt skede av loppet på Ago's Leap-banan under lördagen. Tävlingen stoppades och återupptogs inte. Föraren Cesar Chanel fördes med ambulanshelikopter till ett sjukhus i Liverpool med allvarliga skador.

I onsdag omkom den 29-årige britten Mark Purslow i ett kval i motorcykelklassen. Efter dennes tragiska dödsfall meddelade arrangören: ”TT-loppen kommer att fortsätta – men hela tiden med Mark i minnet”.

Tävliingen körs under två veckor och har i år återkommit efter en coronapaus på två år.

Inräknat dödsfall gällande Manx Grand Prix och Classic TT (TT står för Tourist Trophy) har banan som är ett landsvägslopp räknat in 262 dödsfall sedan starten 1907.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.