Hamilton vann efter Ferraris fiasko

Uppdaterad
Publicerad

Sex segrar till – sedan är Lewis Hamilton i kapp Michael Schumacher.

Britten vann F1-tävlingen i Österrike när Ferrari stod för ett fiasko.

– Stallet gjorde ett fantastiskt jobb, det var bara för mig att ta det i mål, säger Mercedesföraren Hamilton i Viaplays sändning.

Det small till direkt i årets andra formel 1-tävling på österrikiska Red Bull Ring i Spielberg. Redan i tredje kurvan körde Charles Leclerc in i stallkamraten Sebastian Vettel och båda Ferraribilarna tvingades bryta.

– Jag är ledsen och ber om ursäkt. Jag vet att det inte är tillräckligt i sådana här lägen, sade Leclerc till Sky Sports enligt AFP.

”Tuff tid”

– Jag hoppas att jag lär mig av det och kommer tillbaka starkare nästa gång. Det är en tuff tid för stallet och de behöver inte sådant här. Jag är ledsen, jag var för optimistisk, fortsätter monegasken.

Vettel:

– Det fanns inget jag kunde göra. Det fanns inte tillräckligt med utrymme på banan.

Ferrariförarna hade inget lyckat kval och startade båda utanför topp nio.

Längst fram – från start till mål, mer eller mindre – var Lewis Hamilton.

Den regerande världsmästaren startade i pole position efter att ha varit snabbast i det regndrabbade kvalet, fick snabbt en lucka och tog en överlägsen seger före Mercedes-stallkamraten Valtteri Bottas. Red Bulls Max Verstappen blev trea.

Hyllade stallet

– Fantastiskt jobb, killar. Så imponerad. Tack så mycket, sade Hamilton i teamradion efter målgång.

– Din körning var inte heller så dålig, svarade teamet.

35-årige Hamilton – fyra i premiären i Österrike förra helgen – har nu 85 segrar totalt i F1 och fortsätter att jaga Michael Schumachers rekord på 91. Skulle britten vinna mästerskapet även i år tar han sin fjärde raka titel och tangerar den tyske legendarens rekord på sju titlar genom tiderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.