• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Svensk ilska efter krasch – rasade framför kamerorna

Uppdaterad
Publicerad

Sverige var på väg mot en finalplats i Speedway of Nations när olyckan var framme.

Oliver Berntzon blev påkörd (?), ramlade i backen – och fick domslutet emot sig.

– Jag hade inte velat vara domare i dag, det var ett svårt beslut att ta och domarna hade kunnat döma åt båda håll men den här gången var det Australien som hade marginalerna på sin sida, säger experten Tony Rickardsson i Discovery+.

Tv-bilderna kort efter Oliver Berntzons krasch i Speedway of Nations talar sitt tydliga språk: Berntzon är rasande.

Anledningen? En påkörning (?) i semifinalens sista sväng när han var på väg förbi australiensaren Max Fricke.

Det var dock riktigt svårt att se exakt hur mycket kontakt det var och efter en stunds överläggning beslutade domarna att döma till Australiens fördel, något som Berntzon inte såg på med blida ögon. På väg tillbaka in i pitområdet skrek han några mindre väl valda ord i riktning mot en tv-kamera.

– Jag hade inte velat vara domare i dag, det var ett svårt beslut att ta och domarna hade kunnat döma åt båda håll men den här gången var det Australien som hade marginalerna på sin sida, säger experten Tony Rickardsson.

Därmed blev det en bronspeng för Sverige i det som tidigare kallades för lag-VM. Förutom Oliver Berntzon så var Fredrik Lindgren och Victor Palovaara (reserv) med och försvarade de svenska färgerna.

I finalen mellan Storbritannien och Australien var det de sistnämnda som drog det längsta strået och därmed bärgade de landets första guld i lag-VM på 20 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.