Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför är Karl-Erik Nilsson i blåsväder som ordförande för Riksidrottsförbundet Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Karl-Erik Nilsson kan avgå: ”Ett av alla tänkbara alternativ”

Uppdaterad
Publicerad

Riksidrottsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson har fått mycket kritik efter en omröstning i Uefas exekutiva kommitté angående ryskt deltagande i U17-turneringar. Nu ser han det som tänkbart att avgå från sin roll.

”Ja, det är ett av alla tänkbara alternativ”, skriver han i en intervju med GP.

RF:s ordförande Karl-Erik Nilsson, som även är vice ordförande i det europeiska fotbollsförbundet Uefa, menar själv att han enbart har röstat för en utredning om eventuellt ryskt deltagande i U17-turneringar.

Uefa själva har å andra sidan skrivit att ”exekutivkommittén har beslutat om att ryska lag med minderåriga kommer att återtas till sina tävlingar under den här säsongen”.

Att Karl-Erik Nilsson ska ha röstat ja i omröstningen om det här, vilket går emot RF:s linje i frågan, har gjort att han har fått mycket kritik de senaste dagarna.

På fredag håller RF ett möte där de 73 specialidrottsförbunden ska träffa Nilsson för att diskutera frågan.

I dagsläget menar Nilsson att han känner specialförbundens stöd.

”Jag har inte hört någon framföra något annat trots de senaste dagarnas turbulens. Jag tänker göra det som är bäst för svensk idrott och då finns det skäl att överväga alla alternativ. Det ska som sagt vara bra för svensk idrott, men också kännas hyfsat bra på ett personligt plan. Just nu gör det inte det”, skriver han till GP.

På följdfrågan om han överväger att avgå svarar han så här:

”Ja, det är ett av alla tänkbara alternativ.”

Det formella beslutet om ryskt deltagande i U17-turneringar ska fattas på ett möte i Nyon på tisdag.

Karl-Erik Nilsson var tidigare ordförande i Svenska fotbollförbundet.

SVT Sport har sökt Karl-Erik Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.