Luis Rubiales uttalar sig nu. Foto: Bildbyrån

Luis Rubiales till motattack efter kritiken: ”Lynchning”

Uppdaterad
Publicerad

Spaniens regering vill stänga av fotbollsordföranden Luis Rubiales.

Men han fortsätter att hävda sin oskuld i kysskandalen i VM.

”Jag har drabbats av en aldrig tidigare skådad politisk och medial lynchning”, skriver han på X.

Rubiales kysste VM-spelaren Jenni Hermoso på munnen efter finalen mot England (1– 0) något som Hermoso menade var ett övergrepp medan Rubiales såg det som ömsesidigt.

”Jag gjorde några uppenbara misstag som jag uppriktigt ångrar”, skriver Rubiales på X, tidigare Twitter, och ber återigen om ursäkt.

Men han har inte ändrat inställning till det som hände efter VM-finalen.

”Jag har berättat sanningen om vad som hände. Det är min enda version, den som jag har haft från första stund och jag fortsätter att försvara den och jag tänker inte ändra den”.

Uppmanats att avgå

Internationella fotbollsförbundet Fifa har redan stängt av Rubiales i tre månader under utredning och spanjoren riskerar många års avstängning från fotbollsverksamhet.

Spaniens fotbollsförbund har uppmanat Rubiales att avgå.

”Under hela denna period har jag drabbats av en aldrig tidigare skådad politisk och medial lynchning”, skriver Rubiales.

Den spanska idrottsdomstolen TAD ska utreda skandalkyssen efter påstötning från regeringen.

Ber idrottsdomstolen stänga av Rubiales

Spaniens regering hoppas att TAD ska se Rubiales agerande som mycket allvarligt. Det är enbart om brottet ses som mycket allvarligt som det går att stänga av fotbollsbasen, i upp till två år.

Idrottsministern Miquel Iceta säger vid en presskonferens, enligt spanska medier, att regeringen inte själv kan stänga av Luis Rubiales, utan ber därför TAD att överväga att stänga av honom redan under utredningen.

KLIPP: Se videon som ska hjälpa Luis Rubiales i kysskandalen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.