Det senaste året har mängder av storstjärnor, till exempel portugisen Cristiano Ronaldo, fransmannen Karim Benzema och brasilianaren Neymar, flyttat till Saudiarabien för att spela i Saudi Pro League.
En del av den nyhetsrapporteringen har handlat om sportswashing, alltså att det hjälper Saudiarabien att tvätta sitt rykte med hjälp av idrotten.
Saudiarabien är också ett land med brist på mänskliga rättigheter, och har kritiserats hårt av organisationer som Amnesty. Till exempel är homosexualitet ett brott mot landets lagar, det saknas religionsfrihet och yttrandefriheten är starkt begränsad.
Jämför med Ikea
Svenske Jacob Rinne, som blev proffs i saudiska klubben Al Fateh förra säsongen, försvarar sitt val att flytta till kungadömet.
– Jag är här och gör ett jobb, precis som alla andra är här och gör ett jobb, säger han.
Se mer av intervjun med Jacob Rinne i spelaren ovan.
Tränaren: ”Märkte ingenting”
Rinnes tränare i Al Fateh, Slaven Bilic, tidigare förbundskapten i Kroatien, är inne på samma spår.
– Jag hörde om sånt när jag var i Europa så klart, men jag märkte ingenting när jag var tränare här 2018. Hade jag gjort det hade jag tänkt efter två gånger innan jag åkte tillbaka, säger han.
Se dokumentären ”Saudiarabien – fotbollens nya Mecka” på SVT Play.
FAKTA: SPORTSWASHING
Termen sportswashing, eller sporttvätt, identifieras som en teknik auktoritära regimer använder genom att stå som värd för stora idrottsevenemang, eller genom ägande i stora idrottsvarumärken, i syfte att förbättra landets rykte och avleda uppmärksamhet från brott mot mänskliga rättigheter.
Källa: Amnesty International, Göteborgs universitet